Om Anne Birgitte Beyer

Jeg har en livslang interesse for (gamle) tekstile teknikker som for eksempel strikning og vævning.

Min nysgerrighed efter, hvad man kan gøre med en tråd, har ført mig langt omkring. Gennem kurser og selvstudier har jeg forsøgt at lære så mange teknikker som muligt, fx knytning, knipling, hækling, brik- og båndvævning og sprang. Jo flere teknikker man har haft i hænderne, jo nemmere har man ved at udvikle sig i sit eget fag.

Det er så utroligt, hvad man kan få ud af fibre, få ud af tråd! Jo færre redskaber der skal bruges og så enkle redskaber som muligt, jo bedre. I en lang årrække blev (skafte)vævning den teknik, der sideløbende med strikketøjet tiltrak mig mest.

Løbbinding er blevet ”min” teknik og passion. Denne ældgamle, tekstile teknik, som er blevet brugt verden over i titusinder af år. Teknikken er brugt til fremstilling af tasker, krukker, kurve, skåle og andre beholdere.

Jeg har valgt at forlade det traditionelle danske materiale til løbbinding: ruglanghalm. Jeg giver teknikken nyt liv ved at bruge moderne og nutidige materialer som forskellige papir- og hørgarner.

Jeg har holdt foredrag og undervist i løbbinding siden 1999 rundt omkring i hele Danmark og i Halmens Hus, Sverige. Jeg er forfatter til bøgerne: Løbbinding – en kulturteknik (FiberFeber, 2009, udsolgt fra forlaget), Løbbinding – en oldtidsteknik (Forlaget på Tredje, 2015) og Løbbinding – til inspiration (Forlaget på Tredje, 2016).

Løbbinding er også blevet teknikken for mit kunstneriske udtryk. Min afgangsopgave fra Århus Kunstakademi var et projekt i løbbinding: 75 krukker inspireret af en sten i Søhøjlandet med 75 skåltegn. Jeg har fået antaget mine ting på censurerede udstillinger, og udstillet i Danmark, Sverige og Litauen.

I dag er jeg bosiddende på Samsø. En vidunderlig, naturskøn perle, som jeg fuldstændig har tabt mit hjerte til. Især nordøen med bakkerne, skrænterne og det evigt foranderlige hav. At se månen stige op af havet som en blodrød appelsin og lægge en sti henover havet ind til stranden, det er en lise for sjælen.